Indeks: 315/R1
Marka: Eilfix
Jest 17 produktów.
Indeks: 315/R1
Marka: Eilfix
Indeks: 302/1
Marka: Eilfix
Indeks: 304/R1
Marka: Eilfix
Indeks: 303/0150
Marka: Eilfix
Indeks: 316/10
Marka: Eilfix
Indeks: 316/KS10
Marka: Eilfix
Indeks: 305/1
Marka: Eilfix
W każdym miejscu, w którym żywność jest przetwarzana i przygotowywana, higiena musi być doskonała, aby uniknąć zanieczyszczenia żywności przez mikroorganizmy, grzyby i bakterie, ponieważ mogą one powodować choroby. W kuchni przemysłowej te środki ostrożności, a w tym mycie i pielęgnacje urządzeń należy podwoić, ponieważ konieczne jest stosowanie odpowiednich produktów w celu wyeliminowania drobnoustrojów i bakterii obecnych w resztkach żywności, tłuszczu i kurzu.
Sprzątanie profesjonalnej kuchni to nie to samo, co kuchnia domowa, ponieważ czyszczenie powinno być dogłębne, a produkty, które się do tego wykorzystuje, są inne. Po pierwsze, przedsiębiorca musi wiedzieć, że ten proces składa się z 3 faz:
Teraz gdy znasz już te pojęcia, wiesz co robić, aby Twoja kuchnia była zawsze nieskazitelna! Zajrzyj do naszej kategorii chemia profesjonalna i wybierz odpowiednie produktu dla siebie do czyszczenia i pielgnacji kuchni w gastronomii.
Przemysłowe środki czyszczące dla gastronomii to nie to samo, co domowe środki sprzątające. Przedsiębiorcy powinni być świadomi konkretnych produktów do swojej kuchni i trzymać je z dala od żywności. W kuchniach przemysłowych nie stosuje się produktów o silnym zapachu i wszystko musi być dobrze spłukane.
Zwróć uwagę na stosowanie odpowiednich produktów dla każdej powierzchni, ponieważ jeśli użyjesz produktów ściernych, powierzchnia może korodować, a w szczelinach mogą gromadzić się resztki jedzenia, które są trudne do wyczyszczenia. Powinieneś używać środków do mycia i pielęgnacji dla gastronomii, ponieważ utrzymują one powierzchnie kuchenne i urządzenia w czystości, nie wpływając na bezpieczeństwo żywności i pracowników.
Znane również jako rozpuszczalniki czyszczące dla gastronomii, usuwają tłuszcz z powierzchni, rozkładając produkty uboczne — tłuszcze i oleje. Odtłuszczacze do kuchni wystarczają zatem do czyszczenia tylnych powierzchni grilla, blatów kuchenek i blatów do przygotowywania żywności. W przeszłości większość tych produktów zawierała spirytus biały lub metylowany. Obecnie jednak na rynku dostępnych jest kilka niedymiących, nietoksycznych odtłuszczaczy dla gastronomii. Są idealne do kuchni komercyjnych, ponieważ nie zawierają szkodliwych alkoholi, które mogłyby zanieczyścić żywność.
Są to chemikalia, które należy wcierać lub szorować na powierzchni, aby usunąć brud. Są często używane na twardych powierzchniach, które mogą wytrzymać działanie czyszczące. W większości środki ścierne — pasty czyszczące, proszki i mleczka dla gastronomii wystarczają do czyszczenia patelni, garnków i podłóg. Niemniej jednak należy ich ostrożnie używać na sprzęcie kuchennym wykonanym ze stali nierdzewnej lub tworzywa sztucznego z osadzonym zabrudzeniem, aby uniknąć ich uszkodzenia. Niektóre środki chemiczne zawierają substancje, które pozwalają na dezynfekcję czyszczonej powierzchni.
Są to najsilniejsze środki czyszczące w kuchniach komercyjnych. Należy je ostrożnie rozcieńczać, ponieważ mogą być żrące i trujące. Kwasowe środki czyszczące dla gastronomii w kuchniach przemysłowych wystarczają do usuwania osadów mineralnych z powierzchni i urządzeń. Mogą być również używane do odkamieniania zmywarek i usuwania rdzy w toaletach. Niektóre słabe kwasy, takie jak ocet, mogą być używane do usuwania brudu i rdzy z kuchenki.
Są to najczęściej używane środki czyszczące w przestrzeniach komercyjnych. W kuchniach służą do czyszczenia większego brudu. Ułatwia to zmywanie zanieczyszczeń. Większość detergentów wielofunkcyjnych dla gastronomii jest syntetyczna, co oznacza, że są one wykonane z produktów ropopochodnych i występują w postaci kryształów, żeli lub płynów.
Dokładne czyszczenie kuchni komercyjnej jest bez wątpienia trudne, ale niezbędne. Używanie niewłaściwych środków czyszczących nie tylko pogarsza smak i prezentację żywności, ale także narusza przepisy dotyczące żywności. Dlatego wybierz nas, jako najlepszego dostawcę chemii do czyszczenia dla Twojej gastronomii.
Zapewne większość ludzi zderzyła już się z problemem jak wyczyścić piekarnik. Okazuje się, iż tak wydawałoby się prosta czynność, jak czyszczenie piekarnika, potrafi przysporzyć wielu kłopotów. Gdy staniemy przed dylematem czym wyczyścić piekarnik, zapewne stwierdzimy, iż jest nam potrzebny płyn do czyszczenia piekarnika. Warto jednak zadbać o to, by mieć profesjonalny środek do czyszczenia piekarnika. A w tym przypadku doskonale sprawdzi się specjalistyczna pianka do czyszczenia piekarnika Concentryl Active Foam.
check_circle
check_circle